Kréta ügyintézés

Elektronikus ügyintézés bevezetése a Révfülöpi Általános Iskolában

A Balatonfüredi Tankerületi Központ felkérésére - kapcsolódva a Klebelsberg Központ un. KAFFEE pilot projektjéhez - a Révfülöpi Általános Iskola 2018. novemberétől bizonyos ügytípusokra bevezeti az elektronikus ügyintézést a gondviselők számára.

Ezek közül a leggyakoribb ügytípusok a következők:

1. Tanulói mulasztás igazolása

2. Igazgatói engedély diák mulasztásának igazolására gondviselői kérelem benyújtása

3. Személyes adatokban bekövetkezett változás bejelentése

4. Tanulói felmentésre, mentességre szolgáló gondviselői kérelem benyújtása (Ezek a leg gyakoribb ügytípusok, de természetesen még más intézményi ügyintézéshez szükséges sablonok is találhatóak.)

Az elektronikus ügyintézés elindítását és nyomon követését ezzel a leírással segítjük.

1. lépés: Az elektronikus ügy elindítása a KRÉTA napló felületéről:

Lépjen be a KRÉTA napló felületére a www.revsuli.e-kreta.hu (Fontos, hogy a gondviselői felhasználói névvel és jelszóval lépjen be.)

Belépés után a menüben látja az e-Ügyintézés menüpontot.

Ezt kiválasztva átkerül az e-ügyintézés felületére és a bejelentkeztetés is automatikusan megtörténik.

(Erre a felületre be lehet jelentkezni a Kréta felületétől függetlenül is a https://eugyintezes.e-kreta.hu címen a KRÉTÁ-ban használt gondviselői felhasználói névvel és jelszóval.)

2. lépés: Az ügy elindítása az e-ügyintézés felületén:

A Révfülöpi Általános Iskolában indítható leggyakoribb ügyek a Tanulmányokkal kapcsolatos ügyintézés részben találhatók, ott kell a megfelelőt kiválasztani.

A kiválasztás után mindegyiknél egy űrlap jelenik meg a következő tartalmakkal:

ÜGY NEVE: Tanulói mulasztás igazolása

Ez az ügy akkor indítandó, ha a szülői igazolása terhére (évente 5 nap) szeretne a gondviselő benyújtani igazolást vagy az orvos által kiadott igazolást szeretné eljuttatni az iskolába elektronikusan.

A tanuló adatain túl - melyek automatikusan megjelennek - kötelező megadni a mulasztás kezdetét és végét valamint ki kell választani, hogy szülői vagy orvosi igazolás benyújtását indítja. Ha orvosi igazolást választ ki, akkor csatolni kell az orvosi igazolást digitalizálva is (legegyszerűbb lefényképezni).

ÜGY NEVE: Igazgatói engedély diák mulasztásának igazolására gondviselői kérelem benyújtása

Ez az ügy akkor indítandó, ha a szülői 1 napnál hosszabb időszakra szeretné kikérni a gyermekét az iskolából.A tanuló adatain túl - melyek automatikusan megjelennek - kötelező megadni a távollét kezdetét és végét. A kérelem indoklása, bár nem kötelező, de segítheti annak könnyebb elbírálását. Fontos, hogy ilyen típusú kérelem csak előre adható be, azaz az adott napnál korábbi kezdetű kérelem nem indítható.

ÜGY NEVE: Tanulói felmentésre, mentességre szolgáló gondviselői kérelem benyújtása.

Ez az ügy akkor indítandó, ha a testnevelés órák egy részéről egyesületi igazolással szeretnének felmentést kérni. A tanuló adatain túl - melyek automatikusan megjelennek - kötelező megadni felmentés típusát, a felmentés kezdetét és végét. A kérelem indoklása, bár nem kötelező, de segítheti annak könnyebb elbírálását. Fontos, hogy testnevelés óra alóli felmentési kérelem esetén kötelező csatolni az egyesületi igazolást.

ÜGY NEVE: Személyes adatokban bekövetkezett változás bejelentése:

A magyar köznevelésben adott iskolával tanulói jogviszonyt fenntartó tanulók, illetve a gondviselőik felelőssége az iskolának minden adatváltozást bejelenteni. A személyes adatokban bekövetkezett változás bejelentését a gondviselő kezdeményezi. A feltöltendő dokumentumok közül kötelezően csatolni szükséges a kitöltött változás bejelentő adatlapot. A kérelem a beküldés előtt az Előnézet gomb mögött megtekinthető (egy pdf dokumentum jön létre), s ha mindent rendben talál, akkor a Beküldés gombbal a kérelem beküldhető. A kérelmet NEM kell nyomtatva is eljuttatni az iskolába! Az elbírálásról ezen a felületen kap határozatot, aminek megjelenéséről emailben is értesíti Önt a rendszer.

3. lépés: A folyamatban lévő ügyek megtekintése: Az elindított ügyek listája a baloldalon lévő Folyamatban lévő ügyek menüpont alatt érhetők el.Amennyiben egy ügy Döntés vagy Lezárt státuszba került, akkor érdemes Megtekinteni. A megjelenő oldalon a Határozat fülön tudja a gondviselő megnézni az igazgatói döntést, ami a Megtekintés gombbal pdf-ben le is tölthető.

A rendszer teljes felhasználói kézikönyve itt megtekinthető:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17760714

Kérjük a Szülőket, hogy a továbbiakban azokat az intézményi ügyintézéseket, amelyeket az E-KRÉTA felületen el lehet érni, azokat ott szíveskedjenek megtenni.

Köszönettel: Szné Burgyán RitaIntézményvezető helyettes, e-Kréta felelős


Révfülöpi Általános Iskola, 2018-12-01

Adó 1%

A Révfülöpi Általános Iskoláért Alapítvány adószáma:
18918373-1-19
Köszönjük támogatását!

E-kréta ügyintézés infó >>

Friss híreink

A gyermek étkezését a hiányzás első napján legkésőbb reggel 07.15-ig a már szokásos módon telefonon Slemmer József élelmezésvezetőnél le lehet mondani, viszont ezt követően (utólag) írásban is be kell jelenteni az iskolaelelmezes@gmail.com email címen.

Bővebben >>

TÁJÉKOZTATÓ A TANTERMEN KÍVÜLI, DIGITÁLIS MUNKARENDBEN VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSRŐL

Bővebben >>

Az elmúlt három hétben sikeresen átálltunk a tantermen kívüli, digitális munkarendre

Bővebben >>

A Révfülöpi Általános Iskolában elektronikus ügyintézéshez az alábbi linken tudnak hozzáférni

Bővebben >>

Elektronikus ügyintézés bevezetése a Révfülöpi Általános Iskolában

Bővebben >>

Elérhetőségek

Révfülöpi Általános Iskola

VE0701

8253 Révfülöp, Iskola u. 5.

Tel.: 06/87-464-203

Tel.: 06/87-464-367

E-mail: revsuli[kukac]freemail.hu

Csengetési rend

Óra Szünet
1. 08.00-08.45 08.45-09.00
2. 09.00-09.45 09.45-09.55
3. 09.55-10.40 10.40-10.50
4. 10.50-11.35 11.35-11.45
5. 11.45-12.30 12.30-13.00
6. 13.00-13.45 13.45-13.55
7. 13.55-14.40 14.40-15.00
8. 15.00-15.45 15.45-16.00

Labdarúgás oktatás a Révfülöpi Általános Iskolában

Iskolánk a Dobd a kosárba! program résztvevője. Kattints a képre a videóhoz!

© 2014 - Révfülöpi Általános Iskola - www.revsuli.hu